FAQ

Vad är Wireguard? Wireguard är nästa generations VPN-protokoll med ökad säkerhet, högre hastighet och starkare kryptering. Wireguard utvecklas av Jason A. Donenfeld, som betonar att protokollet på intet sätt är färdigt och att man därför inte ska förlita sig på det - än. Testandet sker alltså på egen risk. Läs mer om Wireguard på Wireguard.com.

Vilka är villkoren för betatestningen? Det är gratis att testa vår implementation av Wireguard, men du ska inte förlita dig på den eller ha några krav gentemot oss. Vi kan när som helst göra ändringar, starta om servern så att din uppkoppling går ner, eller rentav avsluta testfasen. Se testandet som en chans att testa vad Wireguard går för, men använd inte tjänsten i skarpt läge. Vi kan inte ge någon direktsupport, men diskutera gärna tjänsten på Integrity VPNs användarforum.

På vilka plattformar kan jag använda Wireguard? Vår implementering av Wireguard stödjer för närvarande Linux och macOS. Vi har inget stöd för Windows i nuläget. Vi utvecklar just nu stöd för Android, men det är inte klart än.

Hur länge kan jag använda mitt konto? Ditt konto är aktivt i 30 dagar.

Lagrar ni någon data? Nej.

Vilka står bakom tjänsten? Betaimplementationen av Wireguard är en del av Integrity VPN, som drivs av svenska 5 juli-stiftelsen. Vi är en transparent stiftelse som kämpar för internetanvändares rätt till frihet, säkerhet och integritet. Läs mer om 5 juli-stiftelsen på 5july.org och läs våra nätnyheter på Femtejuli.se.

Hur kan jag kontakta er? Du når oss på info AT 5july.org. Mejla gärna krypterat, PGP fingerprint: F6E3 61DC FB70 6E0D 3768 5A23 AEE1 E2FE A282 6DAA. Observera att vi inte kan ge någon support på Wireguard, men vi gör vårt bästa för att svara på allmänna frågor.